Passa al contingut principal

canelons cassolans de la iaieta

Bona tarda a tothom!! avui torno amb les receptes del diumenge,avui em fet uns canelons que feia la meva iaieta la iaia de la meva mare,estan boniisimsss!!!
Avui em anat  a buscar el pa de pagès sempre ens agrada algún forn que facin el pà ells no congelat i avui tocava a sant feliu de codines,el forn es diu forn del racó i està al carrer Rector Tomàs Vila,nº2.Avui em dinat canelons i de postre pastís de carbassa!!

Ingredients canelons:

16 plaques de  canelons
200 gr de cap de lomillo 
200 gr de pollastre
100 gr de jaret
2 fetges de pollastre
2 grans d´all/1 ceva
1 tomaquet
1 got de vi blanc
una branca de canyella
SALSA BEIXAMEL
(v.935)
formatge rallat
mantega/oli
sal/pebre/aigua


preparacio

en una olla amb aigua.sal i un raig d`oli bulliu les plkaques de canelons.Refredeu les esteneu les sobre un drap i assequeu les
Rostiu les carns salpebrades amb la canyella,elss alls la ceba i el tomàquet.
A mig rostir afegi hi el vi i deixeu lo reduir,coleu el suc,retireu la branca de canyella i passeu ho tot per la màquina de trinxar (nosaltres per la mycook)
Barregeu el farciment amb la beixamel i repartiu lo sobre les plaques de canelons.Emboliqueu els canelons posseu los  en una placa de forn untada en mantega,cobriu los amb beixamel i posseu el formatge ratllat i unes boletes de mantega o margarina ,poseu los al forn a 180º durant 15/20 minuts per escalfar i gratinar.
Variacions 
Es pot afegir cervell de xai  al farciment
es pot afegir tòfona ratllada al farciment o directament sobre el canelons gratinats
Es poden posar unes tires de salsa de tomàquet clàssica per sobre de la beixamel
es pot afegir una mica de paté o foiagras al farciment
es pot variar el tipus i el farciment de les carns
sovint es fa apartir de sobres de rostit i carn d´olla

recepta nº 261 del corpus culinari català



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

magdalenas

L´altre dia vaig fer amb la mare aquestes magdalenas,m´encantan!!!amb un tros de xocolata estan bosissimes.Tota la recepta la vaig fer jo soleta menys posar les al forn que la mama no em deixa. Ingredients: 280gr de farina 200gr de sucre 200gr de oli 200gr de llet 15gr de llevat en pols 2 ous sal ralladura de llimona preparació: Batre els ous junt amb el sucre,afegin la llet sense parar de remenas,el oli i la farina junt amb el llevat  i la sal i la ratlladura de llimona,barregem bé perque no faci grumolls.Deixem reposar a la nevera minim 1 hora

coca de recapte

Ahir vaig fer jo el sopar casi tota sola,vaig fer coca de recapte,bonissima!!! la recepta la podeu trobar al corpus culinari català,jo  vaig volguer possar li salsitxes Ingredients: 400gr de farina 150gr d aigua 20gr de llevat prensat 10gr de sal 4 cebas trinxades salsitxes 3 pebrots escalivats 2 esberginies escalivades 2 tomaquets madurs trinxats oli sal Elaboració: Desfeu el llevat amb aigua tebia,afegiu hi la sal feu un volcà amb la farina i barregeu i el llevat,treballeu fins obtenir uns psts homogenea i deixu reposar tapada amb un drap fins que dobli el volum.Feu un sofregit amb la ceba i els tomaquets.Estireu la massa i doneu li forma allargada d una amplada de 15 a 20 cm i epartiu per sobre el sofregit i les verdures escalivades.Saleu i poseu les salsitxes,arangades o com volgueu,un raig d oli i enforneu fins que la coca quedi cuita.

donuts veraniegos