Passa al contingut principal

coca de pinyons i sucre

M´encanta cuinar amb la mama!! i els diumenges es quan m´agrada passar una estona amb ella,ja que desde que ha nascut la Xènia la mare ha de estar una estoneta amb cadascuna.Pero les estones que pasem juntes  son genials!!!

Per berenar tenim coca de pinyons

Ingredients:

350gr de farina
100gr de sucre
100gr de mantega
20gr de llevat en pols
2 ous
1/2 got de llet
!/2 pell de llimona
ratllada
1 branca de canyella
pinyons

Elaboració:
Escalfeu la llet amb la branca de canyella per aromatitzar la,barregeu la farina amb el llevat el sucre,els ous,la mantega,la llimona i la llet.
Traballeu lo fins que quedi una massa homogenea,estireu la massa de forma ovalada,pinteu la amb ou batut i guarniula amb sucre i pinyons deixeu la  reposar 15 minuts a temperatura ambient i coeu la al forn calent fins que estigui rosa.
Recepta 374 del recetari del corpus català.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

magdalenas

L´altre dia vaig fer amb la mare aquestes magdalenas,m´encantan!!!amb un tros de xocolata estan bosissimes.Tota la recepta la vaig fer jo soleta menys posar les al forn que la mama no em deixa. Ingredients: 280gr de farina 200gr de sucre 200gr de oli 200gr de llet 15gr de llevat en pols 2 ous sal ralladura de llimona preparació: Batre els ous junt amb el sucre,afegin la llet sense parar de remenas,el oli i la farina junt amb el llevat  i la sal i la ratlladura de llimona,barregem bé perque no faci grumolls.Deixem reposar a la nevera minim 1 hora

donuts veraniegos

coca de recapte

Ahir vaig fer jo el sopar casi tota sola,vaig fer coca de recapte,bonissima!!! la recepta la podeu trobar al corpus culinari català,jo  vaig volguer possar li salsitxes Ingredients: 400gr de farina 150gr d aigua 20gr de llevat prensat 10gr de sal 4 cebas trinxades salsitxes 3 pebrots escalivats 2 esberginies escalivades 2 tomaquets madurs trinxats oli sal Elaboració: Desfeu el llevat amb aigua tebia,afegiu hi la sal feu un volcà amb la farina i barregeu i el llevat,treballeu fins obtenir uns psts homogenea i deixu reposar tapada amb un drap fins que dobli el volum.Feu un sofregit amb la ceba i els tomaquets.Estireu la massa i doneu li forma allargada d una amplada de 15 a 20 cm i epartiu per sobre el sofregit i les verdures escalivades.Saleu i poseu les salsitxes,arangades o com volgueu,un raig d oli i enforneu fins que la coca quedi cuita.